13 Şubat 2018 Salı

AYÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI





1. Kalp damar sağlığını geliştirir:Ayçekirdeği, kalp damar sağlığını güçlendiren iki besin bileşeni içermektedir: E vitamini ve folat.

Bir su bardağının dörtte biri miktarında ayçekirdeği günlük E vitamini ihtiyacımızın yüzde 60’ından fazlasını içermektedir. Bu esansiyel vitamin, önemli bir antioksidan işlevi görmektedir ve dengeli düzeylerde bulunan E vitamini kalp damar hastalıklarından dolayı erken ölüm riskini toplamda daha fazla düşürülmesiyle bağlantılı bulunmuştur. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Baha Aydoğ, E vitamininin,beyin sağlığını ve hücre zarlarını kızarıklık ve şişmeye karşı korumak için serbest radikallerin temizlenmesine yardımcı olduğunu belirtiyor.

2. Fitosteroller sağlıklı kolesterol düzeylerini destekler: Ayçiçeği, yüksek düzeyde fitosterol içermektedir. Bu fitosteroller kolesterole benzer fiziksel özelliklere sahiptir; araştırmalar ayçekirdeğinin sağlıklı kolesterol düzeylerini desteklediğini pek çok kez göstermiştir.

3. Zengin Magnezyum Kaynağı: Magnezyum eksikliği, kalp damar, sinir ve bağışıklık sistemlerini etkileyen çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

Bir su bardağının dörtte biri miktarında ayçekirdeği, günlük tavsiye edilen magnezyum değerinin yüzde 25’inden daha fazlasını temin eder. Bu da beyniniz, kalbiniz, kaslarınız ve daha fazlası için koruma sağlar! Türkiye’de 65 yaş üzeri nüfusun yüzde 8’ine tekabül eden tahmini 400 bin kişinin Alzheimer hastalığına yakalandığı hesaplanmaktadır. Bu rakamın 2030 itibariyle iki kat ve 2050 itibariyle ise üç kattan daha fazla artacağı tahmin edilmektedir.

4. Sağlıklı duygu durumunu destekler: Ayçiçeğindeki magnezyumun ilave bir faydası da vardır, sağlıklı bir duygu durumu sağlar. Yüz yılı aşkın bir süre önce, depresyonlu hastalara magnezyum sülfat verilmekteydi. Magnezyumun başarısı ve güvenli olması, onu değerli bir seçenek haline getirmiştir. Günümüzde magnezyum ruh sağlığına yönelik homeopatik terapilerde önemli bir rol oynamaktadır.

5. Selenyum içerir: Güçlü bir Antioksidan ve Tiroit Sağlığı için Mükemmel Ayçekirdeği esansiyel bir besin olan selenyum içermektedir. Çalışmalar, selenyumun antioksidan fonksiyonunda rol oynadığını ve vücuttaki kızarıklık ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olduğunu göstermektedir. Ayçekirdeği aynı zamanda tiroit hormonunun metabolizmasında kritik bir role sahip olduğu yakın zamanda tespit edilmiştir. Selenyumun hasar gören hücrelerin DNA onarımını uyarma yeteneğine sahip olduğu da belirlenmiştir".ALINTIDIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İçinizden ne gelirse ....